Zi cu fapte bune

INVESTEȘTE ÎN FAPTE BUNE!

Destinat copiiilor care sufera de cancer, proiectul Zi cu Fapte Bune vine in sprinijul
acestora cu doua elementele de baza: nutritie si igiena. Nu in ultimul rand, sustinem
bunastarea si bucuriile unei copilarii normale, organizandu-le petreceri tematice, sau
de zi de nastere, prin care vrem sa le inspiram optimism si putere de a continua.
Sustine si tu micii supereroi!

Donează

NUTRIȚIE

Pentru copiii bolnavi de cancer, modul în care se alimentează este deosebit de important deoarece, din cauza tratamentelor dure aplicate patologiilor, este vital ca organismul să beneficieze constant de nutrienți. A mânca în mod corect în timpul și după tratament înseamnă a ajuta copilul bolnav de cancer să fie mai puternic și să suporte mai ușor atât curele de citostatice, cât și efectele secundare ale acestora. Pentru că știm cât este de importantă o alimentație corespunzătoare, suntem în proces de elaborare a unor broșuri informative pentru copiii de la Institutul Clinic Fundeni și Marie Curie, care să cuprindă:

  • Toate detaliile despre ce pot mânca în cazul apariției efectelor secundare
  • Ce alimente le fac bine și cum trebuie gătite, ce alimente ar trebui evitate
  • Rețete ce respectă recomandările medicilor, pentru a avea diversitate culinară și a evita pana de idei

Toate acestea vor fi puse într-un format vesel și atractiv pentru micuții luptători! De asemenea, la internare și la terminarea unui ciclu de chimioterapie, pacienții vor primi kit-uri în care vor avea broșurile, informații despre ce se petrece în organismul lor din punct de vedere nutrițional – puse toate sub formă de poveste, redactată de către un psiholog – pijamale personalizate și desenate, alimentele necesare pentru menținerea meniului personalizat pe perioada cât stau acasă, pentru a avea continuitate.

nutritie

 

IGIENĂ

Copiii bolnavi de cancer au, spre deosebire de alți pacienți, nevoie de condiții de igienă speciale pentru a fi tratați. Sistemul imunitar este afectat de tratamentele dure, de aceea este foarte important ca cei mici să aibă tot timpul acces la produse de igienă. Ajută-ne să îi ajutăm pe copii achiziționând lunar pijamale, pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, geluri de duș, bețișoare de ureche, lenjerie intimă. Toate acestea vor fi transformate în pachete vesele și vor însemna mai puține infecții, ceea ce înseamnă în definitiv mai multe șanse la viață pentru copiii bolnavi de cancer.

igiena

 

PETRECERILE TEMATICE

Voia bună este deosebit de importantă pentru noi. De aceea, în fiecare an, “Zi cu fapte bune” înseamnă și petrecerile tematice de 1 martie, 1 iunie, 31 iulie, 30 octombrie și 15 decembrie. Investește în zâmbetele copiilor bolnavi de cancer și ajută-ne să le oferim o clipă de bucurie!

petreceri-tematice

 

PETRECERI DE ZILE DE NAȘTERE

Din cauza timpului îndelungat petrecut în spital, mulți copii își sărbătoresc zilele de naștere între cei patru pereți ai secției de oncopediatrie. Ajută-ne să le facem o bucurie de ziua de naștere și să reușim să le aducem zâmbetul pe buze!

zile-de-nastere

 

FRUCTE

În primul rând, „Zi cu fapte bune” înseamnă fructele pe care le ducem săptămânal la spitale. Ne-am dori să le ducem în fiecare zi și numai cu ajutorul tău putem să facem acest lucru să se întâmple. Donează un kilogram de fructe sau echivalentul lui în bani și oferă o porție de sănătate unui copil bolnav!

fructe