Despre noi

Ca să ne simţim oameni

Obiectivul nostru imediat este reabilitarea spitalelor din România, secţie cu secţie. Pentru că pacienţii sunt oameni şi este normal să se simtă oameni, şi în spital.

Infecţii intraspitaliceşti

spitale curate interior_500x250_1

Dar nu este vorba doar de demnitate şi confort. În zilele noastre, în România, spitalizarea te pune în pericol de a contracta o infecţie gravă, cu germeni rezistenţi la antibiotice.

spitale curate interior_500x250_2

În jur de 9.000 de români, în fiecare an, suferă de infecţii contractate în spital, iar mulţi dintre ei mor – acesta este numărul oficial, care diferă de realitate, pentru că multe cazuri nu sunt raportate.

spitale curate interior_500x250_3

În unele secţii, 15% din bolnavi sunt infectaţi cu câte doi germeni rezistenţi, în acelaşi timp. În multe cazuri, nu se depistează sursa şi nu se pot lua măsuri. Spitalizarea a ajuns să constituie un pericol în sine.

spitale curate interior_500x250_4

Igienă în spitale

De aceea, înainte de a discuta de echiparea performantă, este în mod obligatoriu necesar să rectificăm deficienţele existente la capitolul IGIENĂ. În cele mai multe cazuri, o simplă curăţenie nu este de ajuns şi este nevoie de reconstrucţie, cu respectarea standardelor moderne, privind materialele folosite, compartimentare, ventilaţie şi iluminare.
Pacienţii spitalizaţi sunt oameni care nu se pot ajuta singuri, oameni speriaţi şi neajutoraţi. Sigur ai fost în spitale, dacă nu internat, măcar vizitând pe cineva. Ştii despre ce vorbim.

Te rugăm, ajută-ne să ajutăm oameni ajunşi într-un moment în care depind de ceilalţi!

Donează