50 lei
100 lei
200 lei
500 lei
4500 lei
alta suma

Despre proiect

 

În prezent, Asociația Spitale Curate lucrează la reabilitarea Secţiei de Hematologie a Spitalului Universitar.

Dintre toate categoriile, pacienții diagnosticat cu cancer sunt printre cei mai expuşi riscului de infectare în spital din cauza sistemului imunitar scăzut ca urmare a  tratamentului citostatic. În fiecare an, 9600 de oameni sunt trataţi în această secţie, pentru diverse forme de cancer al sângelui.

Obiectivul proiectului este acela de a elimina un factor care le-ar putea agrava starea de sănătate. Statisticile arată că rata de supraviețuire a unor astfel de suferinzi în România este de 50%, sub media europeană de 85%.

Reabilitarea secţiei presupune mai mult decât curăţenie, mai mult decât vopsea şi zugrăveală. Acțiunea noastră poate contribui vizibil la starea de sănătate a pacienților. De aceea, ne propunem să schimbăm obiectele de mobilier și dispozitivele care nu mai pot fi dezinfectate corespunzător: pardoseli vechi, uşi, ferestre, sistemul de ventilaţie şi sistemul de iluminare. De asemenea, dorim dotarea saloanelor cu paturi, noptiere, televizoare şi frigidere.

Sănătatea este cel mai de preț lucru dar și cea mai costisitoare. Te invităm să fii alături de noi prin orice tip de contribuție:  în bani sau în natură. Împreună vom putea scădea cu peste 50% riscului de infectare al pacienţilor, dublând astfel șansele de supraviețuire. Împreună putem schimba sentința unor oameni deja necățiți de boala care îi macină.

Afla mai mult

redirect-2-la-suta
20-la-suta

Noi am început deja să facem curat!

ASOCIAŢIA SPITALE CURATE

Ca să ne simţim oameni

Vizita la centrele medicale nu este cel mai plăcut mod de a-ți petrece timpul. Iar dacă spitalul îți devine ”casă” pentru o perioadă de timp, se cuvine ca acesta să nu fie încă un motiv de deznădejduire. Asociația Spitale Curate s-a fondat din dorința de a îmbunătăți spațiul în care pacienții nu se simt bolnavi, în ciuda diagnosticului dureros, și de a reabilita unitățile sanitare din România.

Afla mai mult

volunteer

Voluntar pentru Spitale Curate

 

A fi voluntar înseamnă a dedica o parte din tine unui scop nobil; înseamnă să schimbi destine, să iei atitudine și să fii parte a unui lucru măreț, realizat din pasiune. vino alături de noi să reabilităm spitalele din România, secție cu secție.

Afla mai mult