Artiştii strâng bani

Ziarul Puterea
COTIDIAN NAŢIONAL TIPĂRIT

Gala Păpuşilor. Artiştii strâng bani pentru secţia de Hematologie de la Spitalul Universitar
V.G. | 2015-03-25 17:46

gala_papusilor_98140700

Un grup de cunoscuţi artişti, creatori de modă, designeri şi jurnalişti, împreună cu Asociaţia „Spitale Curate”, au demarat un proiect artistic cu caracter umanitar, fără precedent în România. La „Gala Păpuşilor“, pe 2 aprilie, la ora 19.00, la Palatul Noblesse, se vor strânge fonduri pentru susţinerea lucrărilor de modernizare a Secţiei de Hematologie de la Spitalul Universitar Bucureşti.

Spectacolul „Gala Păpuşilor“ va cuprinde, printre alte momente artistice, o inedită prezentare de modă, cu păpuşi umane, un moment special, menit să sublinieze faptul că cei aflaţi în suferinţă au nevoie de ajutorul nostru.

Cu ocazia „Galei Păpuşilor”, artiştii plastici Mona Maria Damian (pictor), Anca Tomoroga (fotograf), Eli Roman (designer de obiect) Cristi Martin (pictură pe textile), Cora Giodic-Postelnicu (design de obiect), Irina Toma (designer Duran Art), Bogdan Duran (design de mobilier) Cosmin Gogu (design obiect şi fotografie) şi George Grosescu (fotografie şi design de bijuterie) îşi vor prezenta creaţiile pe care le vor oferi în sprijinul cauzei umanitare.

La Clinica de Hematologie de la Spitalul Universitar din Bucureşti sunt trataţi, anual, peste 9.600 de pacienţi. Potrivit statisticilor medicale, numărul bolnavilor de cancer creşte în România cu o rată de 4.000 de pacienţi pe an, astfel încât ţara noastră a ajuns pe locul 10 în Europa în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.

Accesul la „Gala Păpuşilor” se va face pe baza invitaţiei – bilet de intrare (250 lei), fondurile strânse urmând să fie alocate campaniei de susţinere a proiectului umanitar.